Zgodbe o ribištvu Slovenske Istre skozi čas

Dan odprtih vrat

V petek, 12. 05. 2023, smo v sklopu dneva odprtih vrat na Srednji šoli Izola  zaključili projekt LAS Istre Zgodbe o ribištvu Slovenske Istre skozi čas v sodelovanju z Znanstveno raziskovalnim središčem Koper.

Dijaki 1. GAT  in  2. AGTT so pripravljali ribje jedi, ki so jih ponudili obiskovalcem dogodka. Potrudili so se pripraviti sardele v šavorju ter hobotnico v solati s krompirjem in čebulo. Po izvirnem receptu so pripravili čupin in brodet iz sip s polento. Sladica iz jagod, temne čokolade in solnega cveta iz piranskih solin je poskrbela za piko na koncu dogodka.

Dijaki 4. AGTT so pripravljali napitke po svojih recepturah in z njimi razvajali brbončice gostujočih  dijakov, osnovnošolcev in gostov, ki so se udeležili dogodka.

Dogajanje je potekalo v prijetnem vzdušju, zato si podobnih dogodkov še želimo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost