TEHNIŠKI DAN ZA KOPRSKE OSNOVNOŠOLCE

Povej mi in bom pozabil,

pokaži mi in se bom spomnil,

vključi me in bom razumel. (kitajski pregovor)

Ta pregovor nam pove, kako pomembno je izkustveno učenje. In prav s poudarkom na slednjem so nas na dve zaporedni sredi, 17. in 24. 4. 2024, obiskali učenci Osnovne šole Koper. V okviru tehniškega dne so prišli z namenom, da si ogledajo našo šolo, spoznajo programe, ki jih izvajamo in predvsem da jim dijaki pokažejo česa vsega so se že naučili.

Na lokaciji ob morju smo jim predstavili delo kuharja in natakarja, v nekaterih spretnostih so se učenci tudi preizkusili. Profesor Branko Miklobušec jim je pokazal in natančno razložil kako se pripravi flambiran ananas. Nekaj pogumnih posameznikov je pri flambiranju tudi sodelovalo. V učilnici praktičnega pouka kuharstva pa so z dijaki in profesorico Ireno Ličen pekli palačinke.

Na lokaciji z najlepšim razgledom, poleg izolske bolnišnice, pa so dijaki zdravstvene in kozmetične nege za koprske osnovnošolce izpeljali predstavitve in praktične dejavnosti. V nekaterih dejavnostih zdravstvene nege so se osnovnošolci, ob vodenju in spodbudi dijakov, sami preizkusili. Dijaki so jim predstavili merjenje vitalnih funkcij, delo v zobozdravstvu, znanje o prehrani, rokovanje in nego dojenčka ter iz nujne medicinske pomoči intervencije povijanja roke s povoji.

Učenci so imeli možnost spoznati tudi dejavnosti, ki jih izvajajo pri programu kozmetični tehnik, prisotni so bili pri praktičnemu pouku, kjer so izvajali pedikuro.

Učenci so tako preko neposrednega stika spoznavali in pridobivali izkušnje ter nova znanja.

Maja Tepša, Andreja Žigo in Ana Osredkar

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost