ZAKLJUČEK  PROJEKTA  MicPlaProb  IN  NAGRAJENCI NATEČAJA za najboljši videoprispevek na temo »Svet brez mikroplastike«

Dijaki SŠI so v lanskem šolskem letu 2021/22 izbirno sledili webinarjem mednarodnega projekta MicPlaPROB (Microplastics: tomorrow’s macro problem, Mikroplastika – jutrišnji makro problem). To so bila krajša spletna izobraževanja za dijake, študente in učitelje, na katerih smo spoznavali mikroplastiko, njen izvor in posledice v okolju, kjer se kopiči. Namen projekta je ozaveščanje glede globalnega ekološkega problema in uveljavljanje rešitev, ki so na voljo. V letošnjem šolskem letu 2022/23 pa se je projekt zaključil z nagradnim natečajem, v katerem so sodelovali dijaki s svojimi krajšimi videoprispevki. Dijaki iz Slovenije in Italije so ustvarili 34 videov na temo »Svet brez mikroplastike«. V njih so prikazali ekološko vprašanje mikroplastike v našem vsakdanjem življenju na poljuden, ustvarjalen in zabaven način. S svojimi pobudami za zmanjševanje odvisnosti od plastike in preprečevanje njenega vpliva na okolje so obogatili vsebine projekta, ki so javno dostopne  vsem zainteresiranim.

V sredo, 15.3.2023, je potekala zaključna prireditev preko spletne platforme Zoom. Organizatorji projekta so objavili izbor 10 najboljših videoprispevkov, ki so bili izbrani na podlagi ocene žirije (80% točk iz kriterijev ocenjevanja) in občinstva (20% točk iz števila glasov v youtube kanalu). Med visoko uvrščenimi so videoprispevki tudi naših dijakov:

Lukas Martinjaš iz 3.BGTT z videom v »rap« stilu »Mikroplastika: majhni delci, velik problem«:

ter Ana Župančič, Neža Cej Remec, Eva Maria Zidarič iz 1.GTT z videom: »Mikroplastika«:

Dijakom tekmovalcem se zahvaljujemo za sodelovanje v projektu v imenu naše šole, predvsem pa jim čestitamo za velik uspeh na mednarodni ravni.

Mentorica Kristina Glavina, prof.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost