Teden umetnosti v šoli in vrtcu 2022

UMETNOST, OKOLJE in ČLOVEK

Na šoli smo teden umetnosti obeležili z razstavami, predstavitvami in izvedbo likovnih dejavnosti na prostem.

  • Razstava 1

Na šolskem hodniku je razstavljena razredna razstava likovnih del 2. GH, program gastronom hotelir, ki so nastala v tem šolskem letu pri umetnosti. Pop-art in pandemija, kubizem in tihožitje, inicialka, praskanka ter mavčni odlitki v glinene reliefe.

  • Razstava 2

V okviru predmeta umetnost so dijaki 1.PV, program predšolska vzgoja, predstavljali večtedensko delo umetnostno zgodovinska obdobja in smeri. Dijaki so z iskanjem po literaturi pridobili podatke o značilnostih likovnih področij posameznih obdobij. Naredili so PP predstavitev, uredili miselni vzorec, zapisali zanimivosti, napisali učni list za sošolce ter izdelali likovni izdelek, ki je najbolj izrazno upodobil umetnost predstavljenega obdobja. Na koncu smo 26. maja  postavili skupinsko razstavo, ki nazorno prikazuje umetnostno popotovanje od prazgodovine do 20. stoletja.

  • Performans

Razstavo smo zaključili s performansom Varuhi narave, ki so ga izpeljali dijaki 1. PV in nekateri dijaki 3. PV, program predšolska vzgoja, na temo Umetnost, okolje in človek.  Opozoriti smo želeli na povezanost z naravo in skrb zanjo.

  • Likovne dejavnosti

Dijaki 3. PV so izpeljali likovne dejavnosti na prostem v San Simonu. Sošolcem so predstavili didaktične postopke, likovna področja, tehnike, motive in likovne naloge. Izvedli so uvodno motivacijo in predstavitev likovne teorije skozi igro. Risanje s palicami v mivko. Slikarstvo: slikanje z naravnimi barvami (borovnice, zemlja, trava…). Grafika: tiskanje naravnih materialov na papir in kamen. Kiparstvo: spoznavanje tehnike ulivanja. Izdelava reliefa iz mavca. Motiv: morska pošast. Prostorsko oblikovanje: gradnja gradov iz mivke.

prof. um. Marlene Zorjan Hrovat

  • Razstava 1.
  • Razstava 2.

  • Performans.

  • Likovne dejavnosti.

Srednja šola Izola

Srednja šola Izola, Ulica Prekomorskih brigad 7, 6310 IZOLA

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost