DAN SLOVENSKE HRANE NA SŠ IZOLA
V mesecu novembru, v tednu slovenske hrane, so dijaki 2. letnika Zdravstvene nege pripravili čudovit dogodek v duhu Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Slogan letošnjega dogodka je bil Moj naj zajtrk, ki je poudarjal pomen zdrave, lokalno pridelane in sezonske hrane ter pijače.
Dogodek je bil odlično obiskan, saj so se nam pridružili številni dijaki, profesorji in drugi zaposleni. Na voljo so bile raznolike dobrote, ki so jih dijaki pripravili z veliko truda in ustvarjalnosti. Med drugim smo ponudili okusne namaze, proseno in ovseno kašo ter dva osvežilna in hranljiva napitka.
S skupnimi močmi smo dokazali, da je zdrav zajtrk lahko tudi okusen in zabaven. Dogodek je bil priložnost za druženje, ozaveščanje o pomenu zdrave prehrane ter podporo lokalnim pridelovalcem.
Hvala vsem, ki ste prispevali k uspehu dogodka! Naj Moj naj zajtrk postane navdih za zdrave izbire vsak dan!
Mentorici: Ingrid Abram Rupnik in Cecilija Žižek Đerić