TEDEN SLOVENSKE HRANE

V tednu od 11. do 15. novembra smo na šoli z dijaki 2. SL obeležili teden slovenske hrane, ki nas spodbuja k razmisleku o pomenu lokalno pridelane in kakovostne hrane. Vrhunec dogajanja je bil tradicionalni slovenski zajtrk v petek . Sestavljen je bil iz polnozrnatega kruha, masla in meda – simboli slovenskega podeželja, domačnosti in zdravja.

Dijaki so v tem tednu s svojim trudom poskrbeli tudi za čudovito okrasitev šolskega panoja. Na plakat so zapisali ključne informacije o izbrani kakovosti Slovenije in pojasnili pomen te oznake – da gre za preverjeno kakovost slovenskih proizvodov, ki so pridelani in predelani v Sloveniji. Plakat so dopolnili z izrezki iz časopisov, na katerih so bili slovenski proizvodi z oznako izbrane kakovosti.

Dogodek je bil odlična priložnost za ozaveščanje o pomembnosti lokalnih živil, spodbujanju zdravega načina prehranjevanja in podpiranju slovenskih proizvajalcev hrane.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost