Razstava 1, 2, 3 … JAZ, TI IN MI

Dijaki 3. in 4. letnika programa predšolska vzgoja Srednje šole Izola, v Sončni dvorani predstavljajo svoje risbe in avtorske didaktične igrače.

V četrtek, 28. 3. 2024, je bila v Sončni dvorani prav posebna otvoritev razstave namenjena otrokom. Razstavljene so avtorske didaktične igrače narejene pri modulu Likovno izražanje. Te združujejo različna področja dejavnosti, razvijajo otrokove spretnosti in krepijo njegov miselni razvoj. Dijaki so šli skozi ustvarjalni in povezovalni proces pedagoškega in likovnega znanja ter praktično izdelali zelo unikatne in likovno estetske didaktične pripomočke za učenje skozi igro.  

Drugi del razstave so risbe na črni podlagi, ki so jih dijaki ustvarili skozi proces čustvene interpretacije. Likovni izrazili kot sta točka in linija lahko vsebujeta krhkost in moč, izražata bližino in daljavo ter mnogo drugih stanj s katerimi želijo dijaki predstaviti svoj notranji svet. 

Ob otvoritvi, ki je bila namenjena najmlajši publiki so dijaki za skupino vrtčevskih otrok odigrali avtorsko igrico na temo »Dobro se z dobrim vrača« in izpeljali gibalno ustvarjalne delavnice.

Dijaki so stremeli k temu, da so otroci na delavnicah uživali v trenutku in občutkih, ki so jih ob tem doživljali, saj je končni likovni izdelek rezultat občutkov in ne samo dela.

Če vas pot zanese v Sončno dvorano, si lahko ogledate razstavo.

Mentorica Marlene Zorjan Hrovat

Srednja šola Izola

Srednja šola Izola, Ulica Prekomorskih brigad 7, 6310 IZOLA

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost