Strokovna ekskurzija v Reševalni in Paliativni dejavnosti, marec 2020

 

Dijaki 3. letnikov programa Zdravstvena nega, so 2. 3. 2020 v sklopu učnega načrta izvedli strokovno ekskluzijo v Ljubljano. Namen strokovne ekskluzije je bil predstaviti dijakom vsebine, ki so vezane na predmeta Reševalna  in Paliativna dejavnost z namenom poglabljanja znanja.

V jutranjih urah so se dijaki z avtobusom odpravili najprej v  Zdravstvenem domu Ljubljana v SIM (simulacijskem)  centru, kjer potekajo usposabljanja zdravstvenih delavcev za izboljšanje varnosti pacienta, povečanju znanja v določenih ogrožajočih situacijah.

Ob vstopu v zdravstveni dom sta nas pričakali na vhodu medicinski sestri, ki sta s kratkimi vprašanji poizvedeli o zdravstvenem stanju in gibanju dijakov v zadnjih tednih, ter nam ponudili razkužilo za roke. Ugotovili smo, da delajo na preventivnih postopkih za zajezitev Coronavirusa.

Sledil je sprejem na SIM centu, predstavitev njihovega dela in njihovih pripomočkov za izvedbo intervencij pri ogroženih pacientih. Predstavili so Platforme Awake kje s pomočjo posebnih očal izobraževalcu, predstavi situacijo ogroženega pacienta in možnost pravilnega ukrepanja na dani (realni) situaciji.

Dijake so razdelili v 4 skupine, nato so si sledile učne delavnice od ogroženega otroka z zastojem dihanja in srca, travmatološkega poškodovanca s poškodbo električnega toka in zastojem srca in zastoj srca pri starejši osebi . Dijaki so po opravljenih delavnicah opravili še kratek preizkus znanja.

Ekskurzija se je nadaljevala z ogledom Centralno pokopališče Žale z dejavnostmi in bogatim arhitekturno-kulturnimi spomenikom , znanih Slovenskih arhitektov med katerimi najbolj izstopa Jože Plečnika.

Dijaki so Ljubljano zapustili s prijetnimi vtisi in dodatnimi znanji, kar je bilo razvidno iz njihovega komentiranja pri povratku v Izolo.

         

 

Srednja šola Izola

Srednja šola Izola, Ulica Prekomorskih brigad 7, 6310 IZOLA

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost