Kulinarični dogodek na Krvavcu

V ponedeljek tretjega marca so se naši dijaki na Krvavcu udeležili kulinaričnega dogodka Gourmet Cub Ljubljana 2025, kjer so pod mentorstvom pripravljali regijsko jed pod imenom
Sipina omaka s polentnim oblakom.
Jed je vsebovala solato iz oliv in stebelne zelene, sipino omako s suhim paradižnikom, fregolo, polentno peno, marinirane kodre zelene in kapljice pomarančnega ter oljčnega olja.
Posebna čast je bila sodelovati s svetovno znanim Michelinovim chefom Filipom Matjažem, ki je dijakom prenesel dragocene izkušnje in znanja iz vrhunske gastronomije.
Zahvala gre tudi ekipi Jezeršek gostinstvo za povabilo in priložnost, da so naši dijaki lahko sodelovali na takšnem dogodku. Pridobljene izkušnje so neprecenljive in pomembno vplivajo na strokovni razvoj naših dijakov.
Vse slike za dogodek na Krvavcu si lahko ogledate na spletni strani Gourmet Cub Ljubljana 2025.


