Predstavitev na OŠ Srečka Kosovela

V četrtek, 18. aprila 2024 smo se udeležili tehniškega dne na OŠ Srečka Kosovela v Sežani. Povabili so nas, da predstavimo programe naše šole, dijake, ki jih obiskujejo in dijaški dom, iz katerega se da k pouku kar v copatih.

Predstavitev smo začeli z dijakoma, ki sta povedala česa vsega so se že naučili na programu Gastronomija in turizem. Prikazala sta uniforme, ki jih nosijo pri praktičnem pouku, naštela sta najpomembnejše strokovne predmete in povedala tudi nekaj o svojem bivanju v dijaškem domu.

Dijak programa Predšolska vzgoja je pokazal igrače in didaktične materiale, ki so jih izdelali pod vodstvom profesorice likovne pedagogike ter nam povedal kakšne osebnostne lastnosti so zaželene pri delu s predšolskimi otroki.

Dijakinji kozmetičnega programa sta pokazali masažo rok, kreme, pilinge in ostale kozmetične preparate. Opisali sta koliko različnih znanj in veščin sta že osvojili in kje vse se lahko zaposli dober kozmetični tehnik.

Dijakinji programa Zdravstvena nega sta pokazali prenosni defibrilator, aplikacijo zdravila z injekcijo, rokovanje z dojenčkom in kako reagiramo če se dojenček duši. Zelo podrobno sta opisali tudi, kako in kje poteka praktični pouk.

Na koncu predstavitve so učenci lahko vse pripomočke, ki smo jih prinesli tudi preizkusili. Posladkali pa so se tudi s pecivom, ki so ga pripravili naši dijaki.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost