1. športni dan, 29.9.2018

V soboto nas je pričakalo sveže, vendar lepo jutro. Dijaki/nje prvih in drugih letnikov so na parkirišču trgovine Hofer prejeli malico in na pot krenili proti Šaredu, nato pa zavili levo in se po betonski poti med oljčnimi nasadi in vinogradi v smeri Baredov in Gažona začeli vzpenjati. Tri četrt ure za njimi so krenili dijaki/nje, tretjih in četrtih letnikov. Malico smo si privoščili na najbolj razglednem delu poti, ko smo med že obranimi jesenskimi vinogradi, občudovali obalna mesta in razčlnjenost naše obale. Na morju so v regatnem polju tekmovale jadrnice.

Dijaki, kateri vadijo po prilagojenem programu, so na pot iz Izole krenili po obalnem pasu in v Koper prispeli brez premagovanja višinskih razlik.

Po malici smo se začeli spuščati v smeri Semedele, kjer smo srečali pohodnike OŠ Antona Ukmarja. Z Markovca  smo se mimo osamelih hiš in zaselkov navezali na urejeno peš pot, po kateri smo se varno spustili do obale. Po semedelski promenadi smo prišli do Kopra, kjer je na mestnih trgih potekala prireditev Sladka Istra. Tudi stojnica naše šole, je na Titovem trgu obogatili sladko prireditev. Tu smo pohod zaključili in si s pokušino dobrot obnovili porabljeno energijo.

Srednja šola Izola

Srednja šola Izola, Ulica Prekomorskih brigad 7, 6310 IZOLA

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost