PREGLEDNA LIKOVNA RAZSTAVA OB PRIREDITVI ZA ENERGETSKO SANACIJO ŠOLE

Šola se je odela v zaščitno ogrinjalo, ki bo ohranjalo toploto pozimi in odbijalo vročino poleti. Ob tej pomembni investiciji smo pripravili pregledno razstavo likovnih del. Del razstave so bila likovna dela iz arhiva, velika večina pa so likovna dela, ki so nastala v letošnjem šolskem letu.

Po prireditvi so si gostje ogledali razstavo, ki se je začela na hodniku proti restavraciji, ob šolski recepciji, na stopnišču, na oglasni deski, panojih in v učilnici, kjer so svoje ideje in izdelke predstavljali vzgojitelji dijaškega doma.

Obiskovalce smo učitelji usmerjali in jim predstavili razstavljeno.

Predstavljeni so naslednji kotički:

LIKOVNO PODROČJE : SLIKARSTVO

LIKOVNA TEHNIKA: AKRIL NA PLATNU

LIKOVNI MOTIV: PO ZGLEDU IMPRESIONISTOV

RAZRED: 1.GTT, 1.PV

Ta umetniški smer, ki je znana po svoji upodobitvi trenutkov in atmosfere, je nudila dijakom priložnost, da raziskujejo in izražajo svojo kreativnost na nov način.

Za še bolj izrazito interpretacijo impresionističnih motivov so dijaki uporabili poseben pristop: motivi krajin so zaživeli v drugačni luči, odvisno od podlage, ki so jo uporabili. Če je bila podlaga pobarvana z oker ali rožnato barvo, so se barve na motivih krajin izrazile na subtilen in edinstven način, kar je dodalo nov razsežnost njihovemu ustvarjanju.

LIKOVNO PODROČJE: KIPARSTVO

LIKOVNA TEHNIKA: NIZEK RELIEF

RAZRED: 1.GTT, 1.PV

Nizek relief, kot so ga delali Egipčani, daje občutek večje površinske razgibanosti. Sence pa ustvarjajo figure bolj plastične.

V tej tehniki so se preizkusili dijaki 1. letnikov smeri GTT in PV pri umetnosti.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost