Projektni dnevi predšolske vzgoje , 2017

Projektni dnevi, ki so potekali v tednu pred počitnicami so bili za dijake PV zelo razgibani.
Dijaki 1. PV so spoznavali Izolo, obiskali Besenhgijevo palačo in uživali v baročni glasbi ter si obogatili slikovni arhiv, na osnovi katerega bodo pri modulu ustvarjalno izražanje ustvarjali podobe Izole v različnih likovnih tehnikah.

Dijaki 2. PV so s pomočjo profesorjev ustvarili šest delavnic za otroke iz področij ZGO, GEO, SLO, ITJ, ANG, MAT, na temo “Vesolje”. Sami so ustvarili didaktične pripomočke, se naučili voditi delavnice in animirali otroke.

Dijaki 3. PV so pripravili avtorsko igro pod skupnim naslovom “Sonce v srcu”. Igro sestavljajo štiri zelo domiselne zgodbe, ki preko igre, petja, glasbe, plesa in scene, govorijo o radosti in pomoči, ki jo lahko nudimo vsem, ki so razžaloščeni ali v stiski.
Dijaki so odigrali predpremiero za 1., 2., 4. PV. Za otroke izolskih vrtcev bodo v novembru odigrali še tri predstave.

Dijaki 4. PV so pomagali pri predstavitvi programa na dnevu odprtih vrat. Z avtorsko igro “Drugačnost nas povezuje” so gostovali v Vrtcu Morje v Luciji.

Dijaki 2. in 4. PV so v treh dneh imeli kar sedem nastopov za različne skupine otrok. Dijaki so bili pohvaljeni tudi v lokalnem časopisu Mandrač.

Hvala vsem učiteljem za podporo ter dijakom za pomoč in kreativno delo. V veliko veselje nam je delati z vami.

prof. Marlene Zorjan

Srednja šola Izola

Srednja šola Izola, Ulica Prekomorskih brigad 7, 6310 IZOLA

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost